29 Ocak 2009 Perşembe

hep teyzesi yazıyor...

nerde bu kızın annesi derseniz, o anne bebek oryantasyonunda:) yani anneler anlar hele hele ilk çocuğunun doğumunu  hatırlayanlar anlatsın. oda ısısından tutun da annenin yiyeceği besinlere, emzirme  sınavından alt açmaya kadar herşey pratiğe dökülüyor bu ara. anneciğin hali harap bu ara, derin sultanla mı uğraşsın, blog mu yazsın? biraz adapte olsun annelik acemiliklerini de yazacak annesi, biz google sayesinde çok bilgi topladık. annecik sayesinde ben bile oryantasyon yapıyorum. ziyaretimizde sevdiceğim kucağa alma stajı da yaptı. anne, annanne ve babanneden tam not aldı:)
bense yayık ağızla, uzaktan agucuk bugucukla yetindim. malum bebekler annelerini kokudan ayırt edermiş ya, frekanslara müdehale etmeyeyim dedim. benim de yumuk vaktim gelecek elbet :)

28 Ocak 2009 Çarşamba

mevlüt modası..

mevlütlerde beyaz dantelli ciciler giydiriyorlarmış bebeklere, annem söyledi. daha önce pelinciğimin mevlüdüne gitmiştim bir tek. o da dantelliydi ama ben anası kokoş, kızı da kokoş diye düşünmüştüm. 
meğerse bebe mevlüt moda sektörü bile varmış:) erkek bebeklere papyon, kravatlı cici, kızlarımıza da gelinliği andıran beyaz ciciler giydiriyorlarmış. yani daha doğduğu günden itibaren "sen gelin, damat olacaksın" ideolojisi yeleştiriliyor demek ki. derinime profesör kepi takalim biz de. 
ne yani hayatının amacı evlenmek mi olacak kuzumun. hiç de bile hıh..
benim kuzum, istediği hayatı yaşasın, şimdiden şartlandırmak niye ki?
gerçi anası babası dururken bana ne oluyorsa, iyice havaya girmişim di mi  :))

27 Ocak 2009 Salı

miskin prenses

dün iş çıkışı nihayet derini görmeye gidebildik. büyümüş de kocaman olmuş, bir tanem. ama bir uykucu ki sormayın. anneciği uyanması gerekn saatlerde de uyuduğu için, doktor amcasından öğrendiği uyandırma taktikleri uygulamaya başlamış. kızımız bir de rüya görüyor ki, nasıl şirin görünüyor anlatamam. uyusun da büyüsün derler ya. uyusun da büyüsün teyszesinin kuzusuuu... pazar mevlüdü var kuzumun, cicilerini giyip, şov yapacak ...

25 Ocak 2009 Pazar

kuzuların kuzusu...

sen geleli 17 gun oldu ama biz sana bir türlü gelemedik kuzucuğum. ama yarın akşam yanında olacağız kısmetse bir tanemin. hafta sonu yayıla bayıla da gidebilirdik, malum aynı il sınırları içerisindeyiz. ama dün annecikle konuştum. derin hanım gecenin üçünde uyanıp, sabah dokuza kadar kendi ses limitlerini test etmiş. uykusuzluk ve sinir kapasitesi dolu olduğunu, bugün de bababcığın evde olduğunu düşünürsek, kuzumun annesi kuzu biraz dinlensin istedik. kısmetse yarın burnumu kuzunun boynuna doğru sokup, orada kalacağım. hatta eve dönerken cebimize koysak derini anlarlar mı acaba :)

18 Ocak 2009 Pazar

10 günlük oldu bile...

benim minik kuzum aramıza katılalı 10 gün oldu bile...
derinim miniğim büyüyor, sevgimiz ve özlemimizle birlikte.
ayy çok özledim yaa yarın bir pürüz çıkmazsa çat kapı yapalim da bir yumuklayalım, teyzesinin bir tanesini...

16 Ocak 2009 Cuma

yoğunluktan göremedim kuzumu...

çok özlediiim, kuzucuğumu da, taze annesini de, heyecanlı babasını da... 
bu hafta biraz hızlı geçiyor, harala gürele.. dün en nihayet yemek hazırlarken, arayabildim, konuştuk annecikle.. bol bol gülüştük...
kuzucum gündüz tosur tosur uyuyup, gece ciyaklıyormuş. doktor amcası ilk kontrollerini yapmış, gayet sağlıklıymış, maşşallah:)
burnu da aynı ben, hehehe:))

12 Ocak 2009 Pazartesi

minik sevgilim...



derinimin ilk gününden hatıralar...
 bebeğin yanında flaş kullanmamak için, yüksek ASA değeriyle çektiğimden, fotoğraflar biraz sarımsı oldu, kusuruma bakmayınız...

9 Ocak 2009 Cuma

derin geldi, hoş geldi...


Az önce canlı telefon bağlantısında annecikle konuştum. Derin yanındaymış, kendisi de iyiymiş. "Kızılşın bir kızım var" dedi bana, bakalım ziyaret saatini iple çekiyorum gidip görüp koklamak için.. Bol bol da fotoğraf getireceğim size, sözz:)

08 Ocak 2009 22:43

Derin bebeğimiz, meleğimiz artık bizlerle...
3570gr ağırlığında ve 50cm boyunda, 
nur 
topu gibi kızımız nihayet doğdu. 


Anneciğin de Derin'in de sağlığı gayet iyi.
Allah nazarlardan saklasın...
çok mutluyuz, çoook:)

6 Ocak 2009 Salı

annecik nihayet doğum izninde..

derine sayılı günler kala, hala calışan annemiz, msn camiasında görünmediğine göre nihayet doğum iznine ayrılmış...
annesi gibi planlı, programlıysa tam zamanında gelecektir. biz de tam teşkilat hazır onu bekliyor olacağız inşallah. sanki benim karnımdan çıkacakmış gibi heyecanlıyım...
çok az kaldıııııı... :)

5 Ocak 2009 Pazartesi

derin'in derya'sindan...

seni bekliyoruz...

derin'e hoşgeldin hazırlığı...

bülent kızımızın babası, derya annesi,
kendisi bu aşkın tatlı bir meyvesi.
gelişine günler kala,
hazırlanıyor tatlı minik meleğin teyzesi...